Faceti cautari pe acest blog

miercuri, 16 martie 2011

Istoria bijuteriilor - Bijuteriile in Renascentism


In timpul Renasterii bijuteriile au inceput sa capete alt scop. Inaintea acestei perioade, bijuteriile au servit in primul rand ca forma a bogatiei, fiind parte integranta a exprimarii convingerilor culturale si religioase. Astfel bijuteriile au devenit podoade ale corpului, create numai pentru a imbunatatii prezentarea personala.
Inelele reprezentau un accesoriu foarte popular in timpul Renasterii. Erau purtate atat de femei cat si de barbati. Nefiind un lucru iesit din comun ca ele sa fie purtate pe toate cele zece degete si chiar mai multe pe un singur deget. Erau inele care simbolizau prietenia sau dragostea cum ar fi "inelul Fede"(inelul fidelitate) sau inele cu functie religioasa "inelul papal."
Pentru prima data in istorie au inceput sa fie folosite diamantele. In anul 1475, bijutierul Louis de Berquen, a obtinut ceea ce era considerata "taietura perfecta". Tehnicile in taierea diamantelor a avansat, facand bijuteriile sa straluceasca mai mult.
Contributia Renasterii la istoria bijuteriilor s-a manifestat prin culori vii. Bijutierii au devenit spectaculos de excentrici prin utilizarea perlelor in stil baroc, a emailarilor, diamantelor fatetate si a pietrelor colorate.

Articole similare:
Bijuterii secolul XVII
Bijuterii secolul XVIII

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Promovat de Red-Web ClickLink.ro Site-uri de Arta si Cultura SEO Romania top-portal - Director Linkuri
Blog Land director web