Faceti cautari pe acest blog

vineri, 6 aprilie 2012

Bijuteriile lui Elizabeth Taylor

Liz Taylor este cunoscuta pentru rolurile din filme, viata amoroasa tumultoasa dar si pentru pasiunea ei pentru bijuterii. Actrita a scris o carte "My love affair with jewelry" (Dragostea mea pentru bijuterii) in care prezenta fanilor colectia personala de bijuterii si povestea lor.Dupa moartea ei a avut loc o licitatie pentru aceste bijuterii ,organizata de casa Christie's, in urma careia a fost stransa impresionanta suma de 115 milioane de dolari.O colectia ce cuprindea printre altele setul (cercei si colier) cu diamante si rubine Cartier, o tiara cu diamante Van Cleef&Arpels, diamantul Krupp de 33.19 carate,setul de bijuterii cu perle "Peregrina",colierul Taj Mahal,diamantul Burton Taylor si cerceii Bulgari cu smaralde.
Inelul cu diamant de 33.19 carate, cumparat de Richard Burton in 1968 cu 305.000 dolari(cel mai mare pret platit la aceea vreme pt un inel cu diamant) a fost vandut la licitatie cu suma de 8.8 milioane de dolari.
In 1969 Richard Burton a achizitionat celebra perla "Peregrina"(datand din secolul XVI) cu suma de 37.000 dolari.Perla a apartinut Regelui Filip al II-lea al Spaniei si Reginei I a Angliei.Montata pe un colier de rubine,diamante si alte perle de casa Cartier, s-a vandut dupa moartea actritei cu 11.8 milioane de dolari.
Cu ocazia aniversarii a 40 de ani Liz a primit (tot de la Richard Burton) bijuteria Taj Mahal, un diamant in forma de inima monatat intr-un colier cu rubine si aur. Toate aceste bijuterii au devenit parte din imaginea lui Elizabeth Taylor.Nimic nu era prea mult, nimic nu era iesit din comun pentru ea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Promovat de Red-Web ClickLink.ro Site-uri de Arta si Cultura SEO Romania top-portal - Director Linkuri
Blog Land director web